x
The Confusions: Black Silhouettes

The Confusions
Black Silhouettes

Obekymrad och kärleksfull indieflört med 60- och 80-talet

GAFFA

Album / Massproduktion
Utgivning D. 2021.04.23
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Det har gått sju år sedan The Confusions senaste albumsläpp. Det känns nästan lite märkligt. Sju år är ändå en lång tid, även om man inte går och suktar, längtar och väntar efter något nytt.

Men ändå känns det vid en genomlyssning som att det borde vara så; att man borde gått och längtat mer än man gjort. Istället blir det som ett återbesök av en nära vän som man inte begripit att man faktiskt trivdes så bra med.

Det känns dessutom som att vi lärt känna varandra bättre under de här åren. Albumets obekymrade och kärleksfyllda flörtande med både 60- och 80-talssound låter mer som en uppriktig hälsning till en mogen indielyssnare än något annat. Även om det exempelvis i 60-talsarrangemangen finns mycket förutsägbarhet, så finns också ofta en medvetenhet och en idé i det som leder bort från schablonfällan. 

När det är som bäst, så är det infallsrikt, fullt av små detaljer som man känner igen, som man hajar till inför, av lekfullhet i all sin stramhet. Styrkan i att hitta jämvikt i allvar och lättsinne.

Även om det känns trevligt att träffas igen, så är allt inte euforisk glädje. Ibland smiter ointresse in, både hos lyssnare och i låtarna. Ibland är det berörande, ibland roligt. Ibland bara igenkännande. Ibland en transportsträcka. Precis som det ska vara. 

Vi kommer alldeles säkert att återkomma till varandra. Även om det kanske bara är för att stämma av nuläget eller för att det är kul att träffas en timme och hålla vänskapen vid liv. För vi är ju ändå en del av varandra.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA