x

HP
EliteBook x360

RECENSION: Dyr dator riktad till er som räds storebror

GAFFA

Serie /
Utgivning D. 2021.04.13
Recenserad av
Lars Bennetzen, Alex Pettersson – TECH-redaktionen

Oavsett om vi springer mellan olika mötesrum, till kaféer eller bara känner för att sitta i köket och jobba så är det viktigt att själva förflyttningen går smidigt. Samtidigt är det för många viktigt att jobba ostört utan risk att någon utomstående tar del av informationen på skärmen.

GAFFA har testkört HP EliteBook x360 och även om den fyllts med spännande teknologier och funktioner, inte minst när det gäller din personliga säkerhet, så saknas de riktiga musklerna.

EliteBook x360 har försetts med en skärm som endast kan läsas rakt framifrån, om du tittar från sidan eller ovanifrån så blir skärmen faktiskt oläslig. Det positiva är att du enkelt kan jobba med konfidentiella projekt men när det ska arbetas med vanlig bild- eller musikredigering blir skärmen mest en stoppkloss som skapar mer irritation än något annat. Ett högt pris att betala för säkerhet.

Datorns kamera kan öppnas och stängas automatiskt vilket såklart är för att undvika att användaren blir övervakad, dessvärre känns det som en bagatell för en skicklig hacker att ta sig runt. En närhetssensor sitter också inbyggd så att du via ansiktsigenkänning enkelt kan logga in på datorn, detta fungerar däremot riktigt bra.

gallery_large

Prestanda och design

Datorn levererar dessvärre inte alls när det kommer till prestanda. Även om de tunga musik- och videoredigeringsprogrammen förstås går att starta så är det en mycket trög upplevelse.

På pluskontot så är EliteBook x360 en elegant liten sak och vi gillar speciellt hur skärmen kan användas som en surfplatta när den vänds på. Dessvärre har fingeravtrycksläsaren förpassats till mellanslagstangenten vilket är allt annat än optimalt. För dryga 20 000 kronor förväntar vi oss mer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA