x
Go Ahead And Die: Go Ahead And Die

Go Ahead And Die
Go Ahead And Die

Senaste i raden av Cavalera-projekt känns meh

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2021.06.11
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Den forne Sepultura-sångaren Max Cavalera verkar ha en fäbless för nya bandkonstellationer. Nailbomb är sedan länge ett avslutat vänsterprassel, men Cavalera ingår och är högst produktiv i både Soulfly, Cavalera Conspiracy, Killer Be Killed och nu även Go Ahead And Die som han startat ihop med sonen Igor Cavalera och Khemmis-trummisen Zach Coleman.

Att influenserna består av lika delar thrash, dödsmetall och kängpunk lär inte förvåna någon som stött på den dreads-prydde brassen de senaste kvartsseklet. Att han gärna höjer rösten mot religiösa fanatiker, korrupta poliser, tvivelaktiga politiker och miljöbovar är inte heller oväntat.

Det som trots allt får Go Ahead And Die att skilja sig från Cavaleras övriga grupper är punkinfluenserna; känslan av lågbudget, smuts och primitivitet. Och förstås att sången delas mellan far och son. Men räcker det för att motivera ännu ett Cavalera-projekt?

Skivan är nästan 45 minuter lång. Det är i längsta laget. Spänsten avtar och det hade troligen varit mer effektivt med ett minialbum där de samlat de fem eller sex fräckaste spåren. Singeln Truckload Full Of Bodies, urladdningen I.C.E. Age och favoriten Worth Less Than Piss är ju rätt kul och svänger helt okej.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA