x
Seinabo Sey: Sweet Life

Seinabo Sey
Sweet Life

Bjuder in till harmonisk stund utan bekymmer

GAFFA

EP / Saraba
Utgivning D. 2021.06.04
Recenserad av
Tilda Norrlin

”Jag vet inte vem jag hade varit utan mig själv”, det är den första raden jag slås av när första spåret på Sweet Life spelas, och som fortsätter eka i huvudet efteråt. Sakta ner, pausa en stund och ta ett djupt andetag. Det är något med Seinabo Sey som gör att tryggheten infinner sig direkt, det är som att få landa i en trygg, varm famn.

Ljudbilden experimenterades fram efter att hon hade spenderat sin karantäntid på Gotland. Insikterna och reflektionerna från denna tid landade i budskap om självkärlek, fred och ambitioner. EP:n har skapats av ett team av vänner och den vänskapliga auran märks tydligt genom alla låtarna. Kärlek, harmoni och massvis av må bra-känslor talar för hela skivan. Musiken kan associeras med att få vara omringad av sina absoluta favoritpersoner i hela världen.

Lyssningsupplevelsen av Sweet Life blir finast om den får lyssnas på i sin helhet. Men Rom-Com med Hannes är något litet extra. Mjuk R&B möter smygande afrobeats som fulländar och får en att gunga med i en skön takt. När Hannes dessutom kommer in i låten är vibbarna av Frank Ocean inte långt borta.

Den harmoniska och nästan vaggande ljudbilden känns densamma genom alla fyra låtar men budskapen varierar. Hon går från att sjunga lite blygsamt om en kärleksrelation på Rom-Com till att väcka den kaxiga attityden till liv med självsäkra textrader på I’m Just Mad (Bitch). Värt att tillägga är att det alltid känns befriande att som kvinna få säga ifrån om att inte bli bedd att behöva le lite mer. Låt mig få vara arg, punkt.

Vill man få vara helt tillfreds där allt känns ganska bekymmersfritt – då är Sweet Life första valet. EP:n ska symbolisera ett litet paradis för svarta tjejer, där allt är okej och inget är ett problem, och det säger allt om Seinabo Seys nya musik.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA