x
Joana Serrat: Hardcore From The Heart

Joana Serrat
Hardcore From The Heart

Insiktsfull sångerska med säreget sound

GAFFA

Download / Loose
Utgivning D. 2021.06.11
Recenserad av
Kristofer Hadodo

På fredagar släpps lejonparten av all ny musik och det finns alltid mycket nytt att upptäcka och utforska. Hardcore From The Heart är dock inte en skiva att starta med. Hellre avsluta med. För i detta nytappade kar av drömpop, rymdrock och Nashville vill man ligga kvar, länge. Då är det smart att distansera sig så långt bort som möjligt från den lockande nästa-knappen.

Nyss gjorda musikaliska kopplingar är alla lika framträdande ingredienser på Joana Serrats femte fullängdare. Men vad som är allra mest betydande är spanjorskans röst. Serrat vet, lika väl som exempelvis Laleh, att rösten är en gudagåva och att skapa solida sångmelodier är a och o i musik som ska förväntas hålla; alltså även efter släppfredagen. Denna självinsikt får lyssnaren direkt prov på i Easy och ännu mer i smått hypnotiska You're With Me Everywhere I Go. Total inlevelse, total kontroll. Ibland förenas stämbanden fullkomligt med övriga toner, klanger och taktslag, på ett sätt som känns smått psykedeliskt – som i drömmar, rymd och landsbygd.

När Midlake en gång ackompanjerade ett John Grant-album blev det stående ovationer. Den här gången är det Midlakes gitarrist, Joey McClellan, och trummis, McKenzie Smith, som är inblandade. De upplåter dessutom sin studio i Denton, Texas där ett helt knippe relevanta musiker samlats.

Norah Jones, Sophie Zelmani, Beach House och My Morning Jacket är namn som tänds och släcks i sällskap med Hardcore From The Heart. Men mestadels är det ett säreget sound som lyser starkast.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA