x

LG
Tone Free UV Nano

RECENSION: Habila budgetlurar perfekta till modern musik

GAFFA

Serie /
Utgivning D. 2021.06.01
Recenserad av
Lars Bennetzen, Alex Pettersson – TECH-redaktionen

Vill man ha ett par hörlurar som är bra till alla sorters musik får man ofta vara beredd på att betala lite mer. GAFFA har testat ett par ganska billiga som just blandar och ger lite beroende på musikstil.

Olika hörlurar är bra på olika typer av musik även om ett par riktigt bra ska kunna leverera en trevlig ljudupplevelse oavsett vad som spelas. LG:s nya Tone Free UV Nano har uppenbara spetskvaliteter, och som en naturlig följd av detta låter vissa saker mindre bra.

Passformen är trevlig och det är enkel sak att välja ut ett par lämpliga proppar. Ibland kan det vara svårt att veta hur stora eller små man ska ha men här var det liksom inga tveksamheter. Däremot tillhör Tone Free UV Nano inte de hörlurar man vill ha på sig en hel dag då de efter några timmar blir lite påfrestande att bära.

Det är alltid bra att bredda sig bland lite olika genres när det ska testas lurar, i LG:s fall blir detta extra viktigt; när vi lyssnar på lite äldre popmusik så upplevs de lägre registren ganska otydliga och muffliga. När vi går över till nyare popmusik samt hiphop så låter de helt plötsligt mycket bättre med en definierad bas och tydlig diskant.

gallery_large

Den tillhörande appen är anständig och den okomplicerade equalizern gör jobbet om man inte är nöjd med lurarnas ursprungsljud. Förinställda “immersive” fungerar riktigt bra men tyvärr är det svårare att få till något vettigt med de manuella inställningarna.

Den mest anmärkningsvärda detaljern i fallet Tone Free UV Nano är att de, enligt LG, ska självrengöras via UV-ljus och därmed utrota 99,9 procent av de bakterier de samlar på sig. 

Tone Free UV Nano tycks ännu gå att få tag på i Sverige, men när de anländer lär priset hamna runt tusenlappen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA