x

Samsung
Galaxy Watch 4

RECENSION: Smartklockan som övervakar din hälsa

GAFFA

Serie /
Utgivning D. 2021.06.03
Recenserad av
Lars Bennetzen, Alex Pettersson – TECH-redaktionen

De smarta klockorna tycks kommit för att stanna men det kan vara svårt att välja rätt i en allt tätare djungel av urval. Samsung har smällt upp ribban riktigt högt med sin Galaxy Watch 4, har vi att göra med en given vinnare?

Vi har testat Samsungs nya smarta klocka Galaxy Watch 4. Redan från start blir det tydligt att ambitionsnivån är ett snäpp högre upp än vad vi tidigare sett från liknande produkter. Förutom en klassisk design har koreanska företaget också stoppat in mer i klockan än vad som nästan är tänkbart. Bland annat har det egna operativsystemet skrotats till förmån för Wear OS, detta innebär ett betydligt större utbud av applikationer vilket förstås bara är att lyfta på hatten för.

Designen är som sagt trevlig och något vi särskilt gillar är den rejäla urtavlan som gör den enkel att se när ögonen är trötta – oavsett om det är på grund av hög ålder eller bara efter en lite för lång dag framför datorn.

Klockan passar givetvis allra bäst i kombination med Samsungs egna telefoner men den är förstås också kompatibel med andra Android-telefoner. Om du sitter med en iPhone är det fullt möjligt att den kommer kunna gå att använda, troligtvis lär däremot användarupplevelsen bli lidande. 

gallery_large

Hälsa och aktivitet är det ändå de områden där Galaxy Watch 4 sticker ut från konkurrenterna. På bara 15 sekunder mäter klockan fettmassa, muskelmassa samt hur mycket vatten du går runt och bär på. Så vitt vi kan bedöma verkar dessa mätningar också stämma bra! Givetvis kan du också mäta EKG, blodtryck, hjärtfrekvens med mera.

En liten vagel i ögat är att det bara medföljer ett armband. Men 3 600 kronor är denna finfina klocka väl värd!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA