x
DJ Seinfeld: Mirrors

DJ Seinfeld
Mirrors

En show om känslor

GAFFA

Album / Ninja Tune
Utgivning D. 2021.09.03
Recenserad av
Daniel Horn

Det våras för den emotionella, solblekta housemusiken och skivbolaget Ninja Tune går i bräschen för detta. Tidigare har vi fått till oss lysande verk av akter som Jayda G, TSHA, Fred Again och om vi kikar lite längre längre bakåt: Jamie xx. Nu senast står en svensk för känslorna. 

DJ Seinfeld är artistnamnet malmöiten Armand Jakobsson tog till sig efter ett Seinfeld-maraton i Barcelona, där han också utvecklades som producent. Men hans musik bör inte presenteras som “a show about nothing” för att citera nyss nämnda succéseries pitch. Nej, här ska känslorna få styra från början till slut.

I den delen av dansmusiken där producenten faktiskt vill säga nåt och inte bara skapa bultande bruksmusik är komprimering a och o. En gärna återkommande mening ska sammanfatta temat. I det stora hela lyckas DJ Seinfeld med detta. Bland Mirrors toppar hörs Walking With Ur Smile som redan med sin rubrik snyggt bygger upp en innerlighet. These Things Will Come To Be bryts av med ett meddelande inspelat via en röstbrevlåda. En person ringer egentligen bara upp för att lyssna på mobilsvaret. Sedan är det upp till dig att bygga vidare på historien.

Someday med sina vocals låter som en eurohit hämtad från 90-talet men här är den behandlad och skrapad med lo-fi-housens verktyg. Och den blir till en personlig favorit från en producent som uppenbarligen kan hantera allt från italo till UK garage. Att DJ Seinfelds omslagsestetik lutar mer åt space disco-sympatisören Todd Terjes dito skapar bara ännu en smakfull detalj till slutresultatet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA