x
Porches: All Day Gentle Hold

Porches
All Day Gentle Hold

Skönt att det kan vara så enkelt

GAFFA

Album / Domino
Utgivning D. 2021.10.08
Recenserad av
Jonathan Sindihebura

Aaron Maine har gett musiknjutare ännu en påminnelse om hur enkelt det kan vara att förälskas i låtar. Att säga så om ett popalbum med elva spår, ett ganska tråkigt omslag och en rätt anspråkslös release kanske får dig att syna recensionen som hyperbolisk. I sådana fall kommer nästa meningar tyvärr kännas som en bekräftelse för dina misstankar.

Det är livsviktigt att vi har musik som gör det som All Day Gentle Hold gör. Pop som gör det den lovar. Pop som möter förväntningar och ändå gör en häpen – precis på det vis man hade hoppats. Man ser en skräckfilm för att känna rädsla, man lyssnar på Porches för att känna pop.

En låt som Back3School slår direkt mot den irrationella nerven som vill få en att skrika ut: "Det här är tidernas bästa låt". Det är sådana vanföreställningar man hamnar i när en perfekt poplåt spelas. Aarons darrande röst, texterna om att återfå ett slags förtroende i ens kropp och personlighet, en rytm som tuggar på och för en framåt – det är inte många som lyckas med lika mycket på två och en halv minut. New York-verksamma indieartisten har länge delat studio med Frankie Cosmos och delar även hennes filosofi om att hålla det kortfattat.

Trots att det mesta låter som samma skarpsynta Porches hörs det att han rör sig mot något nytt sedan förra årets Ricky Music. De smutsigare trummorna på bland annat Swaroski sticker ut som ett nytt element och mot albumets slut tangerar vi poppunk. Ett intressant territorium för Aaron att förhoppningsvis utforska framöver.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA