x
Hov1: Barn Av Vår Tid

Hov1
Barn Av Vår Tid

Musiksveriges största mysterium

GAFFA

Album / Levenum
Utgivning D. 2021.10.01
Recenserad av
Jesper Robild

Fredriks Strages krönika i DN om när han misstog Sveriges största band för random fyllon är det roligaste jag läst i år. Och vem kan klandra honom? Alla Hov1s album har plockat guld på Svensktoppen och samtliga ligger kvar på listan. De vinner hälften av alla musikpriser i Sverige. Men har de gjort något avtryck annat än i form av siffror? Hos vem?

Jag känner tydligen inte en människa som följer Hov1 på sociala medier. Visst är jag en skribenthipster men jag har en umgängeskrets lika bred som någon annan. Och Barn Av Vår Tid löser inte gåtan om vem som driver framgången.

Med så hjärndöda beats kan målgruppen inte vara någon med ett uns av sinne för kvalitet. Någon kock? Det är en jävla massa mat i den rysliga ursäkten till rap och autotunerefrängerna. Det ska lagas risotto och soppa och hackas lök i köket. Paradise Hotel-snubbar? “Alla kvinnor kommer bli min död, bro”. Något om hur stor någons pillesnopp är. Samma misogyni som vi är vana vid. Inte ens Ebba Busch diggar rimligen till den här villakvartershiphoppen längre, nu när Hov1 ju i sann gängvåldsanda boxats på stan och bjudit in busen Dree Low. Vilka ska lyssna? Barn? Jag försöker få ett omdöme från en åttaåring – han vägrar.

Hov1 förvirrar vidare genom att vara “röd tills jag dör” i samma vers som de tycker journalister ska sitta på dick. De droppar vuxna referenser som Jimmy Carter och Mandela, och dricker kaffe utan mjölk. Men är inte torra nog bakom öronen för att kunna uttala “prenumerera”. Omslaget bär samma typsnitt som Conny från Svedalas underarmstatuering.

Barn Av Vår Tid är trots flytväst av Einár och Dree Low ännu en bajskorv som säkert kommer toppa listor. Och var alla streams kommer ifrån förblir musiksveriges största mysterium.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA