x
Anna Leone: I've Felt All These Things

Anna Leone
I've Felt All These Things

Andlös debut som bryter igenom bruset

GAFFA

Album / AllPoints/Half Awake
Utgivning D. 2021.10.08
Recenserad av
Janne Hallman

Anna Leones debutalbum, som hon har producerat tillsammans med Paul Butler (som även jobbat ihop med Michael Kiwanuka) är en vemodig, stillsam och vidunderligt vacker samling låtar som under flera år vuxit fram i Leones tonårsrum. 

Inte olikt många andra artister beskriver Anna Leone på I've Felt All These Things psykisk ohälsa, sexuell ambivalens och hur vi i vår rädsla för att blotta oss stänger av oss själva mot världen. Med sin gitarr som främsta vapen mot både sina personliga problem liksom omvärldens inskränkthet påminner Stockholmsbördige Leone mycket om norska Girl In Red. Det är inte direkt överraskande att båda två tävlade och vann priser i Music Moves Talent Awards 2020. Två andra, lite mer kända namn som dyker upp under lyssningen är Billie Eilish och Lana Del Rey.

Precis som Billie och Lana har Anna Leone den sällsynta förmågan att tilltala både hipsters och modeorakel, såväl som ledsna tonåringar, medelålders damer och rutinerade popfarbröder. Det visar om inte annat lovorden hon fått i så disparata magasin som The Fader, Vogue och Elle. 

Skivan är som sagt väldigt lågmäld och känns höstlik, ändå är den inspelad i solstekta Kalifornien. Men kanske är just motsatserna skivans styrka rent generellt. Med Paul Butler har hon lyft upp sin inneboende melankoli i en spröd, men luftig produktion, enligt uppgift inspirerad av Brian Enos ambienta plattor Music For … och Kate Bushs svävande, lätt mystiska ljudlandskap.

Den introverta, videospelande sci fi- och seriealbumentusiastens dagar i ensamhet på sitt rum är med dessa imponerande sånger förbi. Blir hon bara av med sin scenskräck finns inga gränser för hur långt hon kan gå i sitt nya liv som pophopp.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA