x
Rome Is Not A Town: Living In The Waitlist

Rome Is Not A Town
Living In The Waitlist

En ljudbild som får visa musklerna

GAFFA

EP / Startracks
Utgivning D. 2021.10.21
Recenserad av
Ida Bongs Olsson

“Det finns inget svenskt surf-rockband”. Jo, kanske. Trots att göteborgsbandet Rome Is Not A Town tidigare titulerats som indierockare får man ändå tillstå att det har skett ett skifte i och med den senaste EP:n Living In The Waitlist. 

EP:n bjuder på fyra färska dängor där Emma Wättring går loco på basen, Caroline Kabat håller kursen med trummorna, Susanna Brandin leker med guran och Kajsa Poidnak visar att hon har en av de mest rockkompatibla rösterna i genren. Jämfört med tidigare plattor har man här tagit ut svängarna på ett lust- och lekfullt sätt; Viagra Boys-inspirerade inslag med dova bankanden, tamburiner och visslande är några exempel på den nu utvidgade ljudbilden. 

De inledande låtarna Poison och Deep Pockets är kanske de låtarna där lekfullheten främst får skåda dagens ljus. De repetitiva trummorna och stadiga gitarren försätter lyssnaren i ett transliknande tillstånd som är riktigt behagligt att befinna sig i, men lyssnaren blir aldrig förlöst från det. Väntan på ett crescendo av trummor, ett avgrundsvrål eller tempoväxling lämnar en i ett limbo; får jag flyta ut i galenskapen eller inte? 

Men om man orkar hålla fradgan innanför stängda käkar så kommer det en förlösning. Daydreamer är en fulländad låt med njutning från start till stopp. Här berättas en sammanhängande historia om att folk är bisarra och tankarna förs till band så som Tijuana Panthers. 

Living In The Waitlist är en uppfriskande EP som inte rör sig inom samma ramar som tidigare plattor. Integriteten och smutsen är kvar, men ljudbilden har definitivt fått större muskler.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA