x
Atmosphere: Word?

Atmosphere
Word?

Har hittat samplern igen

GAFFA

Album / Rhymesayers
Utgivning D. 2021.10.08
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

MF Doom måste ha varit väldigt aktiv innan han tragiskt gick bort förra året, här dyker han upp igen på en ny platta. Och just Barcade där Doom och Slug byter verser med Aesop Rock är en av de starkaste låtarna på Minneapolis stoltaste nya album Word?. Ganska exakt ett år efter förra årets experimentella temaplatta The Day Before Halloween kommer en ny, den fjärde på lika många år, och den starkaste sen Fishing Blues 2016.

Nya fullängdaren är mer av en tillbakagång till ett äldre sound men han lyckas ändå låta fräsch och framåtsträvande. Den är fylld med gäster (exempelvis Evidence, Muja Messiah, Musab, BlackLiq och Nikki Jean) och Ants fantastiska beats. Efter några år i mörkret känns Word? lite ljusare, lite gladare och just alla gästartister ger intrycket av en skiva där artisterna hade roligt. Slug har vässat verserna lite och Ant verkar efter ett par år med mer R&B-influenser hittat sin sampler igen.

Hiphop-scenen i Minneapolis där Rhymesayers och Doomtree-kollektivet spottat ut skivor med lokala artister har alltid varit spännande och annorlunda. Men Atmosphere har alltid varit störst och med sin envisa vägran att lämna för större och coolare städer har de kunnat utvecklas utanför storstädernas regler och förväntningar och har på så sätt skapat sin egen lilla värld.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA