x

Skullcandy
Push Active

RECENSION: Hörlurstillverkaren visar åter att bra ljud inte behöver kosta

GAFFA

Serie /
Utgivning D. 2021.10.30
Recenserad av
Lars Bennetzen, Alex Pettersson – TECH-redaktionen

I takt med att utvecklingen av trådlöst ljud går framåt kan du idag hitta hörlurar för en billig peng utan att behöva kompromissa med ljudet. 

Nyligen stiftade GAFFA bekantskap med Skullcandys billighetsalternativ när det kommer till trådlösa hörlurar – Dime. Ett par mycket trevliga små rackare som verkligen visade att bra ljud inte behöver kosta skjortan. Därför var vi förstås extra nyfikna när vi fick testa deras Push Active.

Det första noterbara är hur bra Push Active sitter i öronen. Lurarna pressas inte in överdrivet mycket och “hängslet” hjälper lurarna att sitta på plats vilket i sammantaget skapar en mycket angenäm komfort. 

gallery_large

Ett kul ess i skjortärmen är att hörlurarna utrustats med röststyrning som Skullcandy valt att kalla för Skull-IQ. Med hjälp av detta kan du enkelt stoppa och starta musik, hoppa över spår, sänka/höja volym samt svara och avsluta ett telefonsamtal. Det går även att starta Spotify med ett enkelt röstkommando men det är också den enda musiktjänsten i nuläget detta fungerar med. Att gå runt och prata med sina hörlurar kan naturligtvis uppfattas som lite märkligt och när hörlurarna funkar ypperligt att trycka på för samma kommandon stänger vi ganska snabbt av denna specialfunktion.

Ljudet imponerar precis som i fallet Dime och Push Active har dessutom belönats med mjukvaru-equalizer som potentiellt kan lyfta det ytterligare. Visst hade diskanten kunnat vara snäppet lyxigare men för så här billiga lurar är det omöjligt att kräva mer.   

Skullcandy Push Active tycks än så länge inte finnas att köpa i Sverige, men när de anländer lär de hamna runt 800 kronor. Och tro oss, de är värda varenda öre.

LÄS OCKSÅ: Nyheter, intervjuer, listor, recensioner – till GAFFA Tech-sektionen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA