x

Creative
Outlier Air V3

RECENSION: Bränslesnåla lågprislurar med trevligt ljud

GAFFA

Serie /
Utgivning D. 2020.09.30
Recenserad av
Lars Bennetzen, Alex Pettersson – TECH-redaktionen

Går det att få bra trådlöst ljud som samtidigt har en anständig batteritid för sådär 600 kronor? GAFFA har testat hörlurar från Creative och frågan ovan ska få sig ett svar.

Ja visst kan det uppfattas som skryt när en hörlurstillverkare påstår sig leverera brusreducering, batteritid på tio timmar och dessutom bra ljud. Och när prislappen dessutom ligger på en summa som inte ens räckt till en valfri plåt på Ullevi är det i de flesta fall läge att bli skeptisk.

Var och varannat teknikföretag har idag trådlösa hörlurar i sortimentet och Creative är inget undantag. Och även om de lyckas uppfylla de mesta av sina löften finns det områden där de inte hänger med lika bra.

Laddningsfodralet är till att börja med av modell mycket större och även om de också möjliggör 30 timmar av batteritid måste det gå att få ner ett sådant i storlek. Även själva lurarna är allt annat än diskreta men på pluskontot har också de batteritiden som ligger på hela tio timmar. Lurarnas passform är storleken till trots riktigt angenäm då dessa pjäser sitter som man kan önska att alla lurar gjorde.

gallery_large

Hörlurarnas sämsta gren hittas på det digitala området närmare bestämt i den lite väl krångliga appen. För att använda den behövs ögonscanning göras vilket givetvis inte behöver vara fel men att musiken stannar när vi försöker krispa till ljudbilden med equalizern är inget som får oss att göra kullerbyttor.

Brusreducering och det ambienta läget går att styra från själva snäckorna, något som alltid är en fröjd att kunna konstatera.

Om bara appen fixas och laddningsasken bantas ner är inte de riktigt höga poängen långt borta. För Creative Outlier Air V3 är redan i nuläget lätt att hitta sådär 600 anledningar till att införskaffa.

LÄS OCKSÅ: Nyheter, intervjuer, listor, recensioner – till GAFFA Tech-sektionen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA