x

Apple
iPad och iPad Mini

RECENSION: Mycket padda för pengarna

GAFFA

Serie /
Utgivning D. 2020.09.01
Recenserad av
Lars Bennetzen, Alex Pettersson – TECH-redaktionen

Apple har just slungat iväg nya paddor och GAFFA har kikat på två olika varianter.

Av de två surfplattorna är iPad Mini den klart mest tekniskt spännande. Bortsett från en 8,3-tumsskärm kommer den också levererad med ganska hyggliga hästkrafter för sin storlek. Den kan automatiskt skanna alla dina bilder, markera dem och låta dig bildsöka efter nästan vad som helst med några enkla nyckelord. Vad som verkligen imponerar är hur snabbt och enkelt det går att genomföra detta.

gallery_large

Men området där mini-varianten verkligen spänner musklerna är när det kommer till videoredigering. Den slukar våra 4K-inspelningar och spottar sedan ut färdiga videor snabbare än vad de flesta bärbara datorerna gör. Inte heller när vi lägger till effekter och ljud upplever vi att mini-paddan börjar flåsa efter andan.

Nya iPad Mini är utrustad med två tolvmegapixelkameror – en på framsidan och en på baksidan. Bilderna de två kamerorna tar är utmärkta och det är tydligt att den inbyggda artificiella intelligensen jobbar hårt i bakgrunden för att göra bilderna så bra som möjligt.

gallery_large

Den större iPaden är inte heller så pjåkig med sin skärm på 10,2 tum. Däremot har den inte riktigt samma hästkrafter som sitt mindre syskon och kameran på baksidan har bytts ut mot en åttamegapixelkamera vilket märks. Men för material i 1080p sköts jobbet galant. Frontkameran är däremot densamma och den käcka sociala medier-funktionen "Follow Focus" är liksom i fallet Mini tillgänglig även här. Redigeringmässigt är den något trögare än Mini och det är uppenbart att denna större variant är mer lämpad för tittande än skapande.

Drygt 3 500 kronor få du räkna med att hosta upp för endera version. Men det är också väldigt mycket padda för pengarna!

LÄS OCKSÅ: Nyheter, intervjuer, listor, recensioner – till GAFFA Tech-sektionen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA