x
Claptone: Closer

Claptone
Closer

Uddlös uppföljare till tidigare lyxhouse

GAFFA

Download / Different
Utgivning D. 2021.11.12
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Ni vet besvikelsen när man köper Gott & Blandat och det inte finns en enda söt lakritsbit i påsen. Ungefär så känns det att ta sig an Closer. Med tanke på hur många starka röster Claptone lyckades inhysa på Fantast 2018 känns det modstulet att konstatera hur likartat de nyvalda vokalisterna låter, trots att det på pappret åter verkar vara en praktfull pallett. Vad sägs om Seal, Barry Manilow och Nathan Nicholson?

Om samarbetet med Peter Bjorn And John är det första med en svensk akt framgår inte, men resultatet är helt okej. Melodiskt är det tryggt och refrängen är vital. Troligen hade Satellite upplevts som ännu bättre, om inte låtlistan redan inhyst så många likriktade manliga falsetter.

Klart som sjutton att det kan dansas och festas till det house-poppiga innehållet och samproduktionen med Stuart Price är oklanderlig. Om förväntningarna kanske inte är särskilt högt ställda kan det mycket väl vara Closer som blir din introduktion till Claptones genomtrevligt genomdansanta värld.

Förutom de röststarka intrycken i Just A Ghost med en inspirerad Seal och Make Love Not War med favoriten från sist, Nathan Nicholson, finns på plussidan även den raffiga Zero med sång av Shelley Wale. Precis som på Fantast är det dock ett tyngre och långsammare stycke, Queen Of Ice med sångerskan Dizzy, som sticker ut mest.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA