x

Sound By Sweden
Nero-TX Pro

RECENSION: Välljudande trådlösa lurar med oändlig batteritid 

GAFFA

Serie /
Utgivning D. 2020.09.01
Recenserad av
Lars Bennetzen, Alex Pettersson – TECH-redaktionen

Hur lång batteritid är fysiskt möjlig att få in i ett par trådlösa hörlurar egentligen? Sounds By Sweden har med sina nya Nero-TX Pro verkligen ansträngt sig och huruvida de lyckas med det och allt övrigt har GAFFA tagit reda på.

Sound By Swedens nya version av Nero-TX Pro levereras i vad som mer framstår som en mindre powerbank än en laddningsask. Även om den är rejält tilltagen storleksmässigt så ska det visa sig vara en blessing in disguise, den här pjäsen behöver du nämligen inte ansluta till laddningsuttaget många gånger då den sammanlagda batteritiden hamnar uppåt 100 timmar.

Något som skiljer Nero-TX Pro från många andra lurar är själva propparna. De är både enklare att få fast på lurarna och när de sedan ska in i öronen kan man trycka ihop dem lite för att sedan låta dem svälla i öronen. Tack vare detta är det lättare att få en bra passform vilket förstås också leder till bättre ljud. Ljudet är för övrigt välbalanserat och låter stort. 

article_header

Nero-TX Pro har också brusreducering och transparensläge som båda är habila. Dessa lägen är också enkla att aktivera genom att hålla in knappen på vänster lur medan man på den högra pausar ljudet, aktiverar röstassistent och så vidare.

Även om irritationsmoment förekommer är de av lindrigt slag. Att app saknas är på sätt och vis skönt även om det samtidigt är trevligt att kunna tweaka ljudet med equalizer en smula. En annan detalj är att det är lätt att sätta lurarna i fel öra då “left” och “right” är skrivet i samma mörka nyans som lurarna i sig. Ingen av dessa detaljer är dock tillräckligt anmärkningsvärda för att en stjärna ska försvinna i betyg. För 1 300 kronor kommer du få svårt att hitta bättre trådlösa hörlurar.

LÄS OCKSÅ: Nyheter, intervjuer, listor, recensioner – till GAFFA Tech-sektionen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA