x
Courtney Barnett: Things Take Time, Take Time

Courtney Barnett
Things Take Time, Take Time

Vardagsbetraktelser i indierockskrud

GAFFA

Album / Playground
Utgivning D. 2021.11.11
Recenserad av
Jonas Appelqvist

Australien har formligen spottat ur sig högklassig indierock de senaste åren där den allra mest lysande ledstjärnan heter Courtney. Things Take Time, Take Time är bevis på detta. Från att, enligt utsago, varit nära nog utbränd 2019 är hon nu tillbaka och det med besked.

Anslaget är fortfarande Pavementskt och direkt, avslappnat och med ett snillrikt låtsnickrande. Förvisso redan gjort på skiva ett och två men vi får ta del av Barnetts liv där hon navelskådar sin tillvaro mer än någonsin och lämnar helt ut sig och med den äran.

Tredje albumet tar vid där föregångarna slutar, materialet tenderar att luta sig mot det mer introverta tonläget och det är med en avundsvärd fingertoppskänsla hon navigerar genom detta album. Det är tio spår som sätter luppen på det alldagliga livet, en uppvisning i ett berättande som för tankarna till Kurt Vile. Det är chosefritt och en uppfriskande approach mitt i övriga musikklimatet där mycket handlar om yta och likes. Courtney Barnett står över sådant.

Det visar hon inte minst i smittande Sunfair Sundown, Write A List Of Things To Look Forward To och If I Don’t Hear From You Tonight, helt omöjliga att inte charmas av och skivans absolut största behållningar.

Things Take Time, Take Time är 34 minuter solig och småsmutsig indierock och ett av detta års bästa skivsläpp. Sov inte på den här bollen, du kommer inte ångra dig. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA