x

Creative
Live! Mic M3

RECENSION: Minimikrofon som blandar och ger

GAFFA

Serie /
Utgivning D. 2021.06.01
Recenserad av
Lars Bennetzen, Alex Pettersson – TECH-redaktionen

En ny mikrofon från Creative kommer med stora löften och liten storlek. Men lever inspelningskvaliteten och användarvänligheten upp till förväntningarna?

Även om mikrofoner finns inbyggda i alla kameror så är det aldrig fel att ha en separat när man vill få lite mer kontroll över ljudet. Creative Live! Mic M3 är en USB-mikrofon GAFFA har testat, en upplevelse som blandade och gav.

Installationen går tämligen smärtfritt men något vi genast slås av är hur lätt och billig mikrofonen känns. Även om det är föga förvånande att en mikrofon i 600-kronorsklassen inte utrustats med förstklassiga komponenter så är Live! Mic M3 knappast något man vill tappa i golvet. Ett stort plus är puffskyddet som fästes på mikrofonen med hjälp av magnetism vilket gör appliceringen av denna superenkel. 

gallery_large

Inspelningskvaliteten från tal är okej även om den inte får en vilja kasta sig ner och slå kullerbyttor. En trevlig detalj är att Creative Live! Mic M3 har tillgång till två olika karakteristikor för ljudupptagning; “njure” som tar upp ljudet framifrån och “omni”, eller rundtagande, som fångar upp ljudet lika mycket från alla vinklar. Dessvärre är den senare knappt användbar då det mest låter artificiellt och på gränsen till metalliskt.  

Creative Live! Mic M3 är en billig och enkel mikrofon som lämpar sig bäst för streaming och onlinemöten, det vill säga sammanhang där ljudkvaliteten inte är livsavgörande. För sånginspelning och poddande ber vi vänligt men bestämt att kika åt ett annat håll.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA