x

Apple
Aipods (3th gen)

RECENSION: Efterträdare som imponerar

GAFFA

Serie /
Utgivning D. 2021.11.01
Recenserad av
Lars Bennetzen, Alex Pettersson – TECH-redaktionen

Apple har lanserat sin tredje upplaga av AirPods. Bortsett från att blivit mindre och mer eleganta har de även utrustats med bättre ljud och nya funktioner

Ja visst känner ni väl igen dem – de vita pinnarna som hänger ur öronen på många i kollektivtrafiken och på stan. Apples helt trådlösa in-ear-hörlurar har kommit till sin tredje generation och även om det finns småsaker vi inte är stora fan av imponerar Airpods återigen.

Om vi börjar i designänden så har först och främst den vita pinnen, liksom lurarna i övrigt, äntligen minskat i storlek så att den inte längre sticker ut lika långt från örat. Den andra stora nyheten är att lurarna blivit tryckkänsliga, du kan nu alltså starta och stoppa musiken, ta emot samtal och hoppa fram och tillbaka i musikspåren utan att behöva hitta din iPhone eller Apple Watch. 

gallery_large

När det kommer till musik har Apple introducerat några nya funktioner som inte fanns i föregångarna. Dels finns det en automatisk equalizer vid namn “Adaptive EQ” som i sann Apple-anda automatiskt analyserar ljudet i örat och justerar ljudbilden därefter. Ljudbilden i övrigt upplever vi som rund och otroligt trevlig. En mjuk och djup bas som smeker öronen, ett skönt mellanregister som verkligen sprider ut musiken och slutligen en fin och tydlig diskant. 

Där entusiasmen svalnar lite är när det kommer till passform. “One size fits all" utlovas men problemet är att inte alla kan använda samma storlek. I testpanelens vänstra öra sitter de fint medan det känns som de aldrig sitter hundraprocentigt i högra. Blotta känslan av att råka tappa dem är skäl nog till viss frustration.

Apples tredje upplaga av AirPods imponerar på det stora hela och priset på dryga 2 000 kronor är fullt rimligt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA