x

Tile
Tile 2021

RECENSION: Potentiell räddning för dina borttappade nycklar

GAFFA

Serie /
Utgivning D. 2021.11.01
Recenserad av
Lars Bennetzen, Alex Pettersson – TECH-redaktionen

Hur många gånger har man inte önskat inbyggd GPS i sina ständigt borttappade nycklar? Tile har nu lanserat en spårbar pryl du fäster på dina nycklar, stoppar i handväskan eller applicerar på din bärbara dator.

Tile finns idag i en mängd olika versioner och utföranden. En ser ut som en vanlig bilnyckel, en annan som ett visitkort. “Installationen” upplevde vi som väldigt okomplicerad; genom att klicka och lokalisera aktuell pryl i Tiles app är du redan igång. I appen kan man sedan se alla Tiles samlade på ett ställe. Från appen är det sedan lätt att hitta till exempel nycklar eller plånböcker, allt som behövs är att klicka för att framkalla pipljud från de Tile-försedda grejerna. Det går även att klicka på en Tile för att få din telefon att låta om denna tappats bort.

Nu är det inte alltid så att dina grejer tappas bort just i ditt hem. Eftersom Tile körs med en bluetooth-anslutning till din telefon är det dessvärre den räckvidden som gäller. Men alla Tile-användare är i princip anslutna till deras nätverk vilket gör att du i förväg meddelas i appen om var det borttappade föremålet senast sågs. En annan ny funktion är "Lost And Found" som innebär att den som hittar din Tile kan skanna en QR-kod vilket genererar ett meddelande som automatiskt skickas till dig om var den skannades. Mycket smart och välfungerande!

gallery_large

Med premiumversionen får du automatiskt larm om du lämnar en av dina Tiles samt den stora fördelen med nya batterier hemskickade när de i dina Tiles håller på att ta slut. Du kan även se historik för din plats i upp till 30 dagar.

Sammantaget är Tile billiga och enkla att använda, men de lämpar sig mest för den som inte hittar nycklarna på väg ut genom ytterdörren.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA