x

Trust
GXT 255+ Onyx

RECENSION: USB-mikrofon i budgetklassen utlovar professionell ljudkvalitet

GAFFA

Serie /
Utgivning D. 2021.11.01
Recenserad av
Lars Bennetzen, Alex Pettersson – TECH-redaktionen

Trust utlovar med sin nya USB-mikrofon en helhetslösning när det kommer till ljudinspelning; enkelt och med ljudkvalitet i professionell studioklass. Huruvida de håller vad de lovar har GAFFA Tech gått till botten med.

USB-mikrofoner med inbyggda interface har sina för- och nackdelar. Givetvis är det ett smidigt alternativ för poddaren eller streamern men dessvärre kan man sällan förvänta sig samma kvalitet som med separata lösningar. Trust GXT 255+ Onyx är en ny USB-mikrofon som varken är bäst eller sämst i klassen.

Ett plus i kanten är att mikrofonen levereras med arm som Trust dessutom bemödat sig att trycka in en USB-kabel inuti. Tack vare detta är det bara slänga upp hela härligheten på arbetsstationen och sedan plugga in i datorn. Armen i sig är dessvärre, liksom mikrofonen, knappast av yppersta kvalitet och att få den rimligt justerad i talhöjd blir lätt en mindre kamp.

Ljudkvaliteten är faktiskt helt okej även om den givetvis är långt ifrån den professionella standard som utlovas. Konsonanter som “P” accentueras lätt varav ett puffskydd (medföljer ej) verkligen är att rekommendera för en mer trivsam ljudupplevelse. 

gallery_large

Ingångsvolym justeras på själva mikrofonen och dessvärre saknas en dedikerad mjukvara. Detta faktum knölar till det en del när man vill göra enkla konfigureringar och är lämnad åt “Kontrollpanelen” (om man är Windows-användare). 

Trust GTX 255+ Onyx går att hitta för en tusenlapp och kan vara en enkel lösning för den som inte ställer några jättekrav på ljud. Men frågan om det ändå inte är bättre att köpa ett billigt ljudkort och separat mikrofon?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA