x

Apple
Apple Watch Series 7

RECENSION: Världens smartaste klocka är här

GAFFA

Serie /
Utgivning D. 2021.11.01
Recenserad av
Lars Bennetzen, Alex Pettersson – TECH-redaktionen

Apple Watch Series 7 är utan tvekan den bästa smartklockan på marknaden hittills, den har blivit större, fått bättre batteritid samt tilldelats en imponerande mängd fiffiga funktioner.

Dagens smarta klockor innehåller mängder med funktioner som hjälper dig slippa vara klistrad framför din telefon. GAFFA har testat Apple Watch Series 7 och vi ska inte göra någon hemlis av att vi är djupt imponerade. Med 7:an har klockan blivit större och mindre på samma gång, fått bättre batteritid och den har även försetts med ett gäng nya trevliga funktioner.

Trots att ramen blivit 40 procent mindre har skärmytan utökats med 20 procent än föregångaren Series 6, och detta märks tydligt. Det har blivit mycket lättare att läsa meddelanden, även för den vars syn sett sina bästa dagar. Utökningen av skärmyta gör det också lättare att manövrera klockans funktioner.

gallery_large

Apple har även introducerat en "alltid aktiv Retina-display" vilket innebär att du aldrig behöver lyfta handen, vrida på handleden eller röra ratten för att se klockan. Urtavlan ändrar till en klart mörkare karaktär för att dra mindre ström men trots det kan du alltid se klockan – snyggt!

Det är nu också möjligt att överföra musiken från sin iPhone vilket lämpar sig väl för joggingturen där en telefon kan vara i vägen. Och väl inne på hälsotemat har klockat också fått en hel hög med olika mätverktyg för att kontrollera puls, EKG, syrehalt, sömn med mera.

Visst kan man invända att klockan inte är för alla då den endast fungerar för personer med iPhone, samtidigt gör också detta att klockan verkligen lirar med dina övriga Apple-enheter.

Apple Watch finns att köpa för strax under 5 000 kronor.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA