x
The Tarantula Waltz: Did Not Leave To Find But To Forget, To Leave Behind

The Tarantula Waltz
Did Not Leave To Find But To Forget, To Leave Behind

The Tarantula Waltz: Did Not Leave To Find But To Forget, To Leave Behind

GAFFA

Album / Brus & Knaster
Utgivning D. 2010.02.17
Recenserad av
Emma Rastbäck

Det andra albumet från The Tarantula Waltz är mörkt och murrigt med en enslighet som knappt kunnat fås för pengar i de svenska skivdiskarna sen Weeping Willows släppte Broken Promise Land. Markus Svensson och hans bandkamrater har dock inte blandat upp det själsliga armodet med fartfyllda souldängor, vilket gör Did Not Leave... till en ganska tung och svårtuggad skiva i stunden.

All denna känslospäckning till trots är det inte en skiva som sätter sig. Det är inte såna känslor som kryper in under huden och vill vara med, de bara ligger där som ett mörkt vatten man helst ska bli buren över. Doppar man fötterna är det kört. När skivan tar slut har den, varken efter första, femte eller tjugofemte lyssningen lämnat något avtryck hos mig, inte positivt och inte negativt.

Höjdpunkten är skivans avslutande spår, STHLM, en avskalad och lång ballad som vaggar in lyssnaren i en behaglig dvala trots en ganska obehaglig text. Och sedan... ingenting. Ett blankt ark, och när skivan börjar om är det som att höra den för första gången igen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA