x
Petter: En Räddare I Nöden

Petter
En Räddare I Nöden

Petter: En Räddare I Nöden

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2010.04.07
Recenserad av
Daniel Horn

Ända sedan debuten Mitt Sjätte Sinne från 1998 har Petter varit aktuell, även om det varit lite ostadigt här och där. Nu är han tillbaka med En Räddare I Nöden, där det verkar som om Petter ser tillbaka på sin karriär. I den extremt lökiga U & Me som är dedikerad till Petters bästa vän och kollega DJ Sleepy rappar Petter: "Rett frekvent sen 1995, den här är till dig för du är min bästa vän (…) Dom som känner oss väl kallar oss för ying och yang". Följt av ljudupptagningar från konserter och prisutdelningar. Petter har vuxit upp och blivit en mjukis minsann. Och är inte rädd för att visa sin kärlek till sin bästa vän.

Magnus Carlsson gästar på Gör Min Dag, en fantastisk låt med riktigt bra beat och refräng. Även singeln Fast För Evigt är en självklar favorit med dess Kanye West-inspirerade smurfrefräng. Stor gör ett magnifikt gästspel på Vem E Stor medan Timbuktus medverkan på Älskar Din Stil känns gjord för flera år sedan.

Det är mycket nostalgi över det här. Många av texterna handlar om hur allting började, hur det är nu, att han har barn och "inte har råd att falla av". Det kan man ju tycka vad man vill om, men det är ganska skönt på sina håll med en rappare som inte hysteriskt skriker om alla feta bilar, brudar och smycken han har. Man bara: Ja, men diskbänksrealism i hip hop-tolkning. Varför inte?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA