x
Darkthrone: Circle the Wagons

Darkthrone
Circle the Wagons

Darkthrone: Circle the Wagons

GAFFA

Album / Peaceville
Utgivning D. 2010.04.05
Recenserad av
Tomas Lundström

Från att ha varit ett band i nuet på nittiotalet har Darkthrone sakta, men säkert, valt att röra sig mer bakåt än framåt. Särskilt har det klarnat på de senaste skivorna.

På Circle the Wagons hamnar man musikaliskt sett i 1980-talet, då black metal var mer en ansats, en utgångspunkt, ett förhållningssätt, snarare än ett musikaliskt uttryck, som det kom att bli i större utsträckning i och med den andra vågen i början av 1990-talet.

Circle the Wagons blandar friskt av metal, hårdrock, punk och allmänt slusk, allt förpackat i en spartansk produktion som har blivit bandets signum. Mycket är alltså sig likt, även om gitarriffen harmoniserar en hel del på sina håll.

Men ska man kategorisera Circle the Wagons är det Den Vokala Skivan. För om Fenriz och Nocturno Culto har sjungit som genom en tom konservburk tidigare, vrider man och vänder på sången på flera av spåren på Circle the Wagons. I bland dyker det upp ren sång, i bland är det bruksgrowl och någon gång sjunger Fenriz genom hi-hat-mikrofonen. Och det är de spåren som höjer sig över de andra.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA