x
Syn:drom: With Flesh Unbound

Syn:drom
With Flesh Unbound

Syn:drom: With Flesh Unbound

GAFFA

Album / ViciSolum Production
Utgivning D. 2010.04.30
Recenserad av
Tomas Lundström

Sex år och fyra demos senare kravlar sig Sundsvalls Syn:drom upp ur underjorden och fullängdsdebuterar. Och med With Flesh Unbound visar man att det var ett korrekt beslut att bida sin tid innan man gav ut debutplattan.

För skivan är något så sällsynt som ett moget debutalbum.

Sprungen ur den amerikanska traditionen av death metal, med intrikata strukturer och frekventa taktbyten är det inget lätt ok man axlar, men icke desto mindre gör man det med den äran. Framför allt eftersom man väver in gott om finessrika grepp. Flertalet betydligt mer rutinerade akter passerar revy under skivans gång, men Syn:drom förtjänar att stå på egna ben.

För även om man påminner om en del andra, blandar man till en hyfsat egen mix och det bestående intrycket är att det är väldigt välkomponerade låtar, sin ytterst extrema natur till trots.

Senast jag blev så här golvad av ett nytt svenskt death metal-gäng var när jag stiftade bekantskap med Insision för första gången. Och vid närmare eftertanke kommer jag ofta att tänka på Beneath the Folds of Flesh när jag lyssnar på Syn:drom.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA