x
Erykah Badu: New Amerykah Part Two - Return of the Ankh

Erykah Badu
New Amerykah Part Two - Return of the Ankh

Erykah Badu: New Amerykah Part Two - Return of the Ankh

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2010.03.29
Recenserad av
Bella Hansson

Erykah Badu följer efter två år upp skivan New Amerykah Part One (4th World War) med New Amerykah Part Two – Return of the Ankh. Om den första New Amerykah-skivan var politisk och ganska svårlyssnad är den här snarare mer lättlyssnad och handlar mer om kärlek. Badu ska ha sagt att hon vill att skivan ska kännas som en kram.

Det är inte svårt att gilla soundet som Erykah Badu skapar med instrument och röst. Det är mjukt och gungande, funkigt och vackert. Singeln Window Seat med tillhörande kontroversiella och omdiskuterade video (där Badu klär av sig naken mitt på gatorna bland folk i Dallas, Texas för att slutligen skjutas på samma ställe som President Kennedy mördades) är en av de starkaste spåren. Umm Hmm och Gone Baby, Don't Be Long försäkrar att Erykah Badus karriär som sångerska inte är över.

I låten Fall In Love (Your Funeral) är vi tillbaka i den klassiska neo-soulen som Badu kommer ifrån, även om hon själv sagt att hon aldrig förstått vad det är för något. Hon har ju faktiskt kallats "The Queen Of Neo Soul" och jag tror inte att den titeln kommer att tas ifrån henne någonsin. Neo-soul eller inte, det är både nittiotalssoul och modern soul och det är fantastiskt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA