Invasionen: Siestafestivalen

Invasionen, Siestafestivalen

Invasionen: Siestafestivalen

Recenserad av Tomas Lundström | GAFFA

Sedvanligt agitatoriske Dennis Lyxzén och hans Invasionen fick inleda såväl Siesta-festivalen som undertecknads festivalsäsong och det blev något av en mjukstart. Och det var inte av ondo, tvärtom.

Kanske illustreras den resa frontmannen har gjort sedan tiden i Refused bäst av den storvuxne och smått berusade herren i seglarmössa som kryssade fram genom publiken med ett vrål om mosh, men som snart fann sig dansande bland de övriga åskådarna framme vid scenstaketet. Det är mogen punk med gott om melodier, som gjord för en festival i solsken.

Och i eftermiddagssolen på Siesta är Invasionen inte alls oävet, snarare känner jag likt när jag lyssnar på Invasionens skiva att det blir bättre och bättre efter hand. Folk dansar med, sjunger med och Invasionen med all sin erfarenhet gör en smått klanderfri spelning.

Bäst är nya numret "Demonerna", som jag verkligen hoppas kommer på en sjua inom kort. Samtidigt lyfter aldrig spelningen över trevlighetsnivån, men det är inga problem egentligen. Snarare konstaterar jag att mellanmjölk inte är helt fel.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA