x
Jonas Schwartz: Live Aquatic, Göteborg

Jonas Schwartz, Live Aquatic, Göteborg

Jonas Schwartz: Live Aquatic, Göteborg

Recenserad av Emma Rastbäck | GAFFA

Rock'n'Roll har kanske aldrig handlat om en ömsesidig respekt mellan publik och artist, men än mindre har den handlat om respektlöshet mot allt och alla och en evig väntan. När Jonas Schwartz har utomhusscenen på Live Aquatic till sitt förfogande är det just en sådan respektlöshet han visar prov på.

Det är jättetråkigt när tekniska problem förstör grundtanken med hur en spelning ska vara, men det går inte att göra så mycket åt i stunden för det allra mesta. Att ha tekniker som springer upp och ner på scenen under större delen av spelningen är således mer ett störande inslag än till någon vidare hjälp, speciellt som det ändå inte blev något ljud i fiolen, oavsett vilken sladd de provade med. Att dessutom stå rakt upp och ner och vänta på att detta arbete ska utföras är en riktig miss. Den uppmärksamhet som publiken tidigare riktat mot scenen skingras ofelbart ganska omgående. Strunta hellre i fiolen när det är så tydligt att den inte kommer att funka under den här spelningen. Det kommer troligtvis fler chanser.

Respektlöshet nummer två, som är av ännu allvarligare art, är den Jonas Schwartz uppvisar gentemot sin musik och sitt framträdande. Han presenterar såväl låtarna som sina bandmedlemmar med fel namn. Det är en inte en charmig och karismatisk vimsighet, det är ett tecken på att han inte har koll på vad han håller på med och ger sken av att han inte bryr sig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA