x
Ane Brun: Peace & Love, Borlänge

Ane Brun, Peace & Love, Borlänge

Ane Brun: Peace & Love, Borlänge

Recenserad av Daniel Horn | GAFFA

Ane Brun är som bäst i ett lunkande tempo. När musiken kan liknas vid ett ånglok som driver genom ett oförstört landskap. Det inser hon själv. På en av Peace & Loves minsta scen har hon valt ut en låtlista vars styrka inte ligger i att skifta i tempo. Det är jämn hastighet rakt igenom, ackompanjerat av cello, akustisk gitarr, trummor, keyboard, dragspel och fiol.

Ane Brun är för dagen klädd i en helgrön klänning och en enorm Silvia-hatt pryder hennes hjässa. Den i vanliga fall ganska regelrätta singer/songwriter-musiken får live en mer melankolisk inramning. Det är nästan så att hennes material närmar sig Espers mörka landskap och även om det bara är en illusion får man intrycket av att trädfiguren i bakgrunden rör sig lite oroväckande. Detta trots att solen skiner och Brun är på ett sorgefritt humör.

Det enda tillfälle när Brun går upp i tempo är egentligen när hon får för sig att ta sig an Eurythmics-covern "It's Allright (Baby's Coming Back)". Och det säger ganska mycket om hur kompromisslöst Brun jobbar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA