x
Säkert!: Facit

Säkert!
Facit

Säkert!: Facit

GAFFA

Album / Razzia
Utgivning D. 2010.09.15
Recenserad av
Emanuel Videla

Vilken god människoläsare Annika Norlin verkar vara. I en nyligen gjord intervju berättar hon om sin psykologutbildning. Om den här skivan är någon slags vägvisare så kommer yrkeskåren att få ett gott tillskott. Albumtiteln är verkligen passande: texterna är om en mer poetisk omskrivning av ett facit till en tentamen i gruppsykologi.

Spåret Får Jag är den finaste stunden på albumet. En liten vacker melodi om att sätta sig på ett ölhak med någon, "se på hockey" och i samband med att Finland utökar ledningen på TV:n så får hon själv luta sig lite närmare en person hon tycker om. I det läget är Annika Norlin den bästa svenska textförfattaren sedan Håkan Hellström. Hon säger mer om livet än de förskönade och i jämförelse menlösa powerballader vi hört. Mer än alla trötta klyschor. Den enda tveksamheten är om titeln Riot är småsmart och klurig eller lite fjantig.

Skulle jag bara komma över rädslan för hur dum jag skulle framstå i hennes närhet skulle jag inte ha några problem med att få min hjärna och personlighet pressade av Norlin. Det är möjligt att det här är den sista skiva som Annika Norlin lämnar ifrån sig. Naturligtvis är det fint med artistskap som hållit god kvalitet genomgående. Och beslutsamheten i ett sådant uttalande är ganska häftigt. Men här borde det finnas mer att ta av. Fler människor som borde få ta del av det. Kanske är det inte målet för Norlin men en fortsättning vore faktiskt inte fel.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA