x
The Script: Science & Faith

The Script
Science & Faith

The Script: Science & Faith

GAFFA

Album / Sony Music Entertainment
Utgivning D. 2010.10.13
Recenserad av
Bella Hansson

Irländska The Script gör musik som passar perfekt in i realityserierna The Hills och The City på MTV. TV-serier som handlar om snygga överklassungdomar som lever ut sina drömmar i Hollywood och New York. Det är program utan direkt innehåll och mellan varje scen spelas musik över bilder som visar snygga byggnader och människor. Exakt så låter det. Det är slätstruket, utspätt, polerat och fullproppat med klyschor.

Science & Faith är lättlyssnad och faktiskt bra – på ett sätt. The Script är skickliga musiker, de kan sina instrument och sångaren Danny O' Donague har en riktig honungsstämma.

Tyvärr är musiken lika djup som en barnbassäng på valfritt utomhusbad och jag blir i ärlighetens namn ganska provocerad av texterna, bara för att de är så tråkiga och klyschiga. I Dead Man Walking sjunger O' Donague "I hear the angels talking, now I'm a dead man walking (…) We're in the same room just one million miles away / With all these books around but we ain't got two words to say". Kom igen, visst att det här inte är experimentell konstmusik, jag fattar grejen. Men någon måtta får det väl vara?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA