x
Steve Lukather: All's Well That Ends Well

Steve Lukather
All's Well That Ends Well

Steve Lukather: All's Well That Ends Well

GAFFA

Album / Mascot Records
Utgivning D. 2010.10.11
Recenserad av
Bella Hansson

Det här osar 80-tal. Rakt igenom. Inte så konstigt, eftersom Toto är ett 80-talsband och frontmannen Steve Lukather inte är purfärsk och ny i branschen. Klart han har sitt sound, tänker jag. Men samtidigt har han fastnat. Det här är faktiskt 2010, och det hörs inte när man lyssnar på "All's Well That Ends Well".

Låten "Don't Say It's Over" har den karaktäristiska mjukporrsgitarren, det slingrande, långsamma riffet som ger mig kalla kårar. Det är som taget direkt från en film eller teveserie från mitten av 1980-talet.

Skivan är bara nio låtar lång, däremot är alla låtar mellan fyra och sju minuter långa. Det är som om låtarna lagts i sirap, de går i ett långsamt tempo. Mycket långsamt, vilket gör att man tror att man fastnat i ett oändligt långt Dallasavsnitt. Undantaget är låten "Flash In The Pan" som istället har ett märkligt skuffigt tempo och reverbpedaler.

Den här musiken skulle kunna spelas i en amerikansk bar någonstans längs en motorväg där tiden stannat. Och helst inte någon annanstans.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA