x
Kings Of Leon: Come Around Sundown

Kings Of Leon
Come Around Sundown

Kings Of Leon: Come Around Sundown

GAFFA

Album / Sony Music
Utgivning D. 2010.10.15
Recenserad av
Bella Hansson

Bandet som skrev sin största hit Sex on Fire lite på skämt levererar på nya plattan. Femte studioalbumet Come Around Sundown doftar både grunge, en skvätt country och så modern alternativ rock.

Sångaren Caleb Followills röst är så karaktäristisk och full av dynamik att jag instinktivt vill skicka ett friarbrev till honom. Han lyfter bandet till nya höjder med sin starka stämma, utan honom skulle inte bandet vara detsamma. Även om inte all kredd ska ges till honom.

Förstasingeln Radioactive låter precis som det är i verkligheten: män i skägg gör en låt som lutar åt grungesoundet. Ännu en gång ser vi 90-talets musik influera dagens artister, vilket i detta fall är briljant.

Öppningsspåret The End sätter ribban högt. Det är en klassisk Kings of Leon-melodi med Calebs ångestfyllda röst som proklamerar: "This Could Be The End". Det hoppas vi verkligen inte att det är, inte på länge.

Ska Kings of Leon fortsätta skörda framgångar i den här takten kommer de bli ett av de mest framgångsrika och minnesvärda banden under 2000-talet. Come Around Sundown är ett säkert kort och kommer att passa både gamla som nya fans.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA