x
Les Savy Fav: Root For Ruin

Les Savy Fav
Root For Ruin

Les Savy Fav: Root For Ruin

GAFFA

Album / Wichita Recordings
Utgivning D. 2010.09.14
Recenserad av
Jonas Appelqvist

Det är förlösande att ett band som Les Savy Fav fortfarande kan kännas lika angelägna. I en genre som känns som på utdöende, eller i alla fall offer för ett falnande intresse, är dessa amerikaner nu tillbaka efter tre långa år och Root For Ruin ger sken av ett band som är hungrigare än någonsin.

Alldeles för lättvindigt ihopbuntade med Fugazi har de fört en karriär lite i skymundan på indierockscenen, något jag hoppas ska ändras nu. Det här är nämligen en väldigt habil skiva. Den är på sina håll till och med väldigt bra och på andra håll något sämre.

Det finns en tilltalande nerv i Les Savy Favs musik som gör att jag ofta återkommer till deras skivor, med Go Forth som katalogens guldkorn, och Root for Ruin stoltserar med liknande stunder. Appetites, Let's Get Out of Here, Poltergeist, High and Unhinged och Lips n' Stuff tar bandet till höjder samtida akter knappt vågar drömma. det är lika delar skev, svåråtkomlig indierock och lika delar melodisk och hitvänlig dito.

Dessvärre; där det finns höga berg brukar det finnas djupa dalar och så är det på Root for Ruin också. Trots de tre åren sedan senaste skivan Let's Stay Friends känns detta album inte genomarbetat och hastigt komponerat. En mer fokuserad arbetsprocess skulle antagligen inte skadat skivan. Å andra sidan är jag ganska övertygad om att det är ett tillvägagångssätt bandet vill anamma.   


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA