Evan Westerlund: Still Crazy

Evan Westerlund
Still Crazy

Evan Westerlund: Still Crazy

GAFFA

CD / Rootsy
Utgivning D. 2010.10.16
Recenserad av
Robert Lagerström

Känns det igen? Svensk musiker drar till Nashville för att bli inspirerad och spela in en platta i countrymusikens Mekka. Så har alldeles för många gjort. Och nästan alltid har de kommit hem med en medioker skiva som låter likt det mesta annat i genren. Vissa har därtill problem med språket och sjunger på halvknagglig svengelska.

Men här har vi en kille som är lite annorlunda. Evan Westerlund bor i Malmö men är född och uppvuxen i Kanada vilket gör att han inte har några problem med att få till den rätta dialekten. Viktigare är förstås att han skriver riktigt bra låtar och har samlat ett kompetent gäng musiker omkring sig. Liksom på debutalbumet Howlin´ at the Moon samarbetar han med producenten Larry Marrs men har här dragit upp tempot vilket passar honom som handen i handsken.

Nu levererar Westerlund melodiös och kaxig countryrock med twang och jävlar anamma, modern country som nästan bara amerikaner brukar ägna sig åt. Det är proffsigt och väl genomfört även om skåningen lär få det svårt att hävda sig på andra sidan Atlanten – där finns det många som låter ungefär så här.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA