x
Beach Fossils: Lilla Hotellbaren, Stockholm

Beach Fossils, Lilla Hotellbaren, Stockholm

Beach Fossils: Lilla Hotellbaren, Stockholm

Recenserad av Andreas Häggström | GAFFA

Den här recensionen aspirerade på två inledningar. En där jag ber om en anledning till varför det här livebandet är berättigade att kräva entréavgift, men insåg sedan att tillställningen var gratis. Eller om det tröttsamma i att bevittna ett uselt liveband som för sig så bra på skiva men inte lyckas i det verkliga livet.

Beach Fossils live är en livlig och distinkt tillställning. Solsidan från den självbetitlade debuten övergår i en betydligt mer replokalsmässig tappning. Tänk Beach Boys möter ett schemalagt Joy Division på en kommunal musikskola i Bollnäs. Det är bångstyrigt och det är snett och det är bra men inte mer. Utan sina reverb är sångaren Dustin Payseur inte längre Dustin Payseur och jag minns knappt när en så pass cementerad bandledare framstått så tandlös tidigare. Men Beach Fossils starka kort är emellertid inte Payseur, inte på långa vägar – utan det är trummisen Tommy Lucas. Lucas är en okonventionell injektion som ivrigt fyller i de luckor bandet faller igenom, och min första och återkommande tanke är ledsamt nog "ge killen ett band!"

Beach Fossils blogghit "Daydream" är, och förblir, en övernaturlig basrevolver som hotellsalongen till trots räddar ännu en dag i replokalen. Men frågan är om inte Dustin Payseur lär se tillbaka på 2010 som The Vaselines ser tillbaka på 1990: What were we thinking?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA