x
Raised Fist: KB, Malmö

Raised Fist, KB, Malmö

Raised Fist: KB, Malmö

Recenserad av Dag Ankersen | GAFFA

Raised Fist är ute på turné. Det är egentligen inget nytt, jag tycker att jag springer på dem på varenda festival jag går på men det här är första gången som jag och lulegrabbarna befinner sig tillsammans i en mindre lokal som KB:s scen. Det är fullt av unga män i 20-30-årsåldern. Raised Fist har genomgått en rätt intressant metamorfos genom åren, från att ha varit ett band som aldrig riktigt accepterats av hardcorescenens kärna till att nu stå på KB:s scen och visa hur riktig hardcore låter 2010 som dess främsta företrädare i Sverige.

Inledningsvis ger Perfectly broken ett stadigt intryck, det är en låt som bandmedlemmarna förmodligen kan spela i sömnen men det är ett schysst startskott och den sätter ribban för hela kvällen, det är snabbare, hårdare och skrikigare än på skiva. Kanske lite för skrikigt, Alexander Hagmans röst låter väl ansträngd men det är förmodligen två spelningar i Stockholm och Göteborg dagarna innan som lämnat sina spår.

Det som slår mig annars är att Raised Fist bara blir bättre och bättre live (tyvärr tycker jag inte att det är samma uppåtkurva när det gäller albumen), de har kvällen till ära valt en ordentligt hård låtlista där mer kraft går på mangel än melodi och jag älskar det. Att avsluta med allas favoritlåt Breaking me up är en självklar flört samtidigt som det visar att Raised Fist vet precis var de har sin publik, och de är inte sena med att uppfylla våra önskemål.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA