x
Anna Calvi: Anna Calvi

Anna Calvi
Anna Calvi

Anna Calvi: Anna Calvi

GAFFA

Album / Domino
Utgivning D. 2011.01.25
Recenserad av
Jonas Appelqvist

Det är uppfriskande med artister som Anna Calvi, musiker som inte ryggar tillbaka för det högtravande och pompösa. Det tenderar annars att bli endast ett teatralt skal med inte så mycket substans bakom orden och musiken. Anna Calvi är genuin i sin framtoning och för det ska hon ha en eloge.

Vad det tyvärr faller på är att hennes Nina Simone-minnande approach är väldigt begränsad och känns lite påklistrad. När det däremot bränner till i poppiga Captain Beefheart-flörtarna (Suzanne and I och Desire) hittar Calvi hem och in i mitt hjärta. Det är i det omedelbara hon ska vistas, det är där hon känns mest bekväm.

Att hon tidigare i år kuskade runt som förband till Grinderman känns alldeles självklart då hon i mångt och mycket är kvinnliga motsvarigheten till Nick Cave med de stora ambitionerna och hjärtat på kavajslaget.

Skivan håller dessvärre inte genom alla spår, mycket beroende på att fokus ligger ofta på det pompösa, teatraliska. Det är en skiva som skulle må bra av en ännu tydligare röd tråd. Nu är det mestadels stora gester.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA