x
Sean Rowe: Magic

Sean Rowe
Magic

Sean Rowe: Magic

GAFFA

Album / Anti
Utgivning D. 2011.02.22
Recenserad av
Kristian Gidlund

I amerikansk press har han jämförts med giganter som Leonard Cohen och Van Morrison. Knappast några småpotatisar att ställas bredvid. Och Sean Rowe lyckas inte med konststycket att befästa positionen som riktats av hyllningarna. Att nämna Bill Callahan och Bon Ivers Wisconsin känns mer passande som måttstockar.

Magic finns ett vackert hantverk, framför allt i berättandet. Vi möter en alkoholiserad längtan, en förhoppning om att livet skulle vara bättre någon annanstans, en rastlöshet som många gånger blivit synonym för män med gitarr. Bildspråket är mörkt. Sean Rowe viker ut sig själv och känslorna på ett bitvis utmanande sätt. Som mest ärligt blir det i American, där vägen tillbaka från ett krackelerat självförtroende målas upp.

Rent musikaliskt består albumet av en torr ljudbild och det är i princip enbart i Jonathan som batteristen uppmanats till att slå lite hårdare, samtidigt som förstärkarnas rattar vridits till höger. Inledande Surprise bör också nämnas som en av albumets starkaste spår.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA