x
September: Love CPR (Catchy Tunes/SME)

September
Love CPR (Catchy Tunes/SME)

September: Love CPR (Catchy Tunes/SME)

GAFFA

Album / Catchy Tunes/SME
Utgivning D. 2011.02.14
Recenserad av
Ametist Azordegan

Detta är det fjärde albumet från den svenska 26-åringen som med tidigare album haft placeringar på både Billboardlistan och Englandslistan. September, som var lite av en doldis här hemma i Sverige, kan numera räknas som en av våra största musikexporter.

Albumet Love CPR ger oss en ledtråd om varför. September ägnar sig komplexfritt åt hitmakande och albumet andas stor målmedvetenhet. Strategin är att leverera okomplicerad klubbmusik, radiohits och musik för dig i puberteten. September själv andas beslutsamhet och självförtroende via det sätt hon lägger ner ansträngningar på sången. Hon gör det svårt för sig, utmanar sin sångstil och skruvar till den i varje låt. Hon är imponerande tonsäker, och kombinationen av hennes tunna, svala röst och opretentiösa låttexter om kärlek maskerar ambitionerna och gör att helheten upplevs som anspråkslöst och lättsmält. Resultatet blir med all sannolikhet en succé hos massan även denna gång.

Dock innehåller den 19-spåriga Love CPR lite väl många spår för ett album vilket tyvärr innebär en hel del likartade låtar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA