x
Cowboy Junkies: Demons – The Nomad Series Volume 2

Cowboy Junkies
Demons – The Nomad Series Volume 2

Cowboy Junkies: Demons – The Nomad Series Volume 2

GAFFA

Album / Proper Records
Utgivning D. 2011.02.14
Recenserad av
Robert Lagerström

Det är alltid kul med en nytändning. En sådan fick Cowboy Junkies efter att sångaren och gitarristen Mike Timmins kommit hem från en resa till Kina. Då beslöt sig gruppen för att ge ut fyra album under en 18-månadersperiod, fria och lekfulla produktioner som går utanför de inkörda musikaliska spåren.  
Först ut i The Nomad Series var Renmin Park som byggde på fältinspelningar från resan och även innehöll ett par tolkningar av kinesiska rocklåtar. Resultatet blev en riktigt bra skiva som inte alls är lika konceptuellt svår som den ger sken av.
När turen nu kommit till seriens andra del handlar det uteslutande om Vic Chesnutt, sångaren och låtskrivaren som tog sitt liv för drygt ett år sedan. Bandet har valt ut elva spår ur amerikanens gedigna låtkatalog och tolkar dem på klassiskt lågmält Cowboy Junkies-manér.
Det är både på gott och ont. Ibland blir det bara för mycket av gruppens svala och lätt avmätta sound; Chesnutt själv lät betydligt mer innerlig och rakt på sak. Hur som helst ska det bli intressant att se hur hela serien kommer att gestalta sig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA