x
Glasser: Debaser Medis, Stockholm

Glasser, Debaser Medis, Stockholm

Glasser: Debaser Medis, Stockholm

Recenserad av Emanuel Videla | GAFFA

Någonstans i den här stora, vida världen finns en plats där Cameron Mesirow med sitt band Glasser kan framföra mjuk, spöklik och rytmikbaserad popmusik. Den platsen är definitivt inte Debaser Medis en fredagskväll. Istället för att musiken får ta plats i det stora rummet får bandet föra en ojämn kamp mot en publik som är mer intresserad av att babbla, springa mellan scenen och rökrutan och i största allmänhet är uppmärksamheten hos många riktad åt något helt annat håll än scenen. För att spä på olyckan är ljudet dessutom oerhört dåligt i början och snabbt och enkelt saboteras ett av trumfkorten: singeln Apply.

Tyvärr smittar det av sig, åtminstone på Cameron Mesirow som märkbart irriterad vid ett tillfälle störtar ut från scenen för att sedan komma tillbaka och deklarera: "I guess you wasn't ready for that". Det är absolut inte önskvärt att bedöma en spelning utifrån något som bandmedlemmarna inte har möjlighet att kontrollera (även om Mesirow försöker hyscha) men här färgar det av sig. Det finns en uppenbar irritation hos bandet över den uppståndna situationen som får dem att ruscha igenom setlistan. Men de som håller sig uppmärksamma spelningen igenom kunde säkert finna glädje i de rytmer som bandet frammanar.

Ja, någonstans och vid någon tidpunkt finns förstås de som skulle uppskatta detta. Men den här kvällen besegras musikerna av festlusten.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA