x
Alice in Videoland: A Million Thoughts And They're All About You

Alice in Videoland
A Million Thoughts And They're All About You

Alice in Videoland: A Million Thoughts And They're All About You

GAFFA

Album / Sound Pollution
Utgivning D. 2011.02.11
Recenserad av
Bella Hansson

Om jag bara fick beskriva den här skivan med två ord skulle jag säga: starkt producerat. Alltså starkt som i volym. Här har producenten inte snålat på komprimeringen i alla fall. "A Million Thoughts And They're All About You" är en elektronisk käftsmäll. Förstasingeln "Spaceship" är en otrolig danshit som fastnar på hjärnan efter bara en lyssning, och den är ett strålande bevis på att Alice In Videoland fortfarande gör riktigt bra electroclash.

Vad som slår mig är att det i pressreleasen står att de är tillbaka med "ett nytt kaxigt album", och vad de menar med kaxigt kan inte tolkas som något annat än att de är riktigt snuskiga i sin lyrik.

För att lägga fram det någorlunda snyggt, så vill Toril Ludqvist att någon ska ta henne rejält och hårt. Vilket antingen kan ses som: härligt att de inte är rädda för att sjunga vad de vill! Eller så kan man också se det som ett ganska uttröttat drag. Nu har väl Alice In Videoland den här imagen men det är inte bara "Spaceship" som handlar om att idka älskog och om att man ska tag i diverse dallriga kroppsdelar. Det kan bli lite tjatigt helt enkelt.

Något Sverige ska vara riktigt stolta över är att vi har ett band med den här otroliga energin, attityden och som lika gärna skulle kunna spelas på radio i England och USA som här hemma i Sverige (och som tur är finns den " At least somewhat censored version" på Spaceship). Och en bonus är den fiffiga covern på Neneh Cherrys "Buffalo Stance".


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA