x
The Streets: Computers & Blues

The Streets
Computers & Blues

The Streets: Computers & Blues

GAFFA

Album / Warner Music/679 Recordings
Utgivning D. 2011.02.09
Recenserad av
Ametist Azordegan

The Streets är Mike Skinners projekt och ett av Englands största band som sålt miljontals album världen över. Det femte albumet "Computers & Blues" kommer nio år efter debuten och blir enligt uppgifter det absolut sista släppet från The Streets som nu går i graven.

The Streets har utmärkt sig med ett genomgående livsbejakande som sades tangera "vanligt folks" referensramar genom att leverera arbetarklass-anthems. The Streets behåller den kännetecknande glesbygdsångesten även här, men känns riktningslös jämfört med tidigare. Skinner är splittrad, verkar sakna någonting att berätta och säger därför något litet om allt.

De försämrade låttexterna handlar om att bli hög, nutidsreflekterande om Facebook, och Xbox-beroende. Skinners rap är också försvagad. Gränsen mellan en karakteristisk finurlig släpighet, och känslan av oengagerad lathet är hårfin och Skinner uttrycker tyvärr det senare. Albumet blandar minimalistisk house, disco och uk-garage med gitarriffar och ostiga house-sångrefränger, och det karakteristiska hemmaproducerade The Streets-soundet låter plötsligt själlöst.

The Streets verkar trött, vilan som kommer kan vara på sin plats.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA