x
Ron Sexsmith: Long Player Late Bloomer

Ron Sexsmith
Long Player Late Bloomer

Ron Sexsmith: Long Player Late Bloomer

GAFFA

Album / Cooking Vinyl
Utgivning D. 2011.02.28
Recenserad av
Emma Rastbäck

Det händer inte mycket mellan varven när popvärldens favoritkerub är i skivsläppartagen. Long Player Late Bloomer tar tryggt vid där Exit Strategy Of The Soul lämnade oss för tre år sedan, tryggt invaggade i en behaglig foxtrot.

Och just däri ligger lite av kärnan med Ron Sexsmith. Hade han varit svensk hade mycket av det han släpper ifrån sig, åtminstone vad beträffar själva musiken, stämplats som dansbandsmusik. Perfekt för en svängom på närmsta Folkets Hus. I fallet Sexsmith finns dock mer fokus på texterna och ett vemodigt stråk som fått stå tillbaka i den svenska dansbandstraditionen (till den som vill opponera sig: dansbanden är sentimentala, bör inte förväxlas med vemod).

Efter några svaga album i mitten av 00-talet, efter briljanta Blue Boy, känns det som att Ron Sexsmith rest sig ur askan och återfunnit nåt slags glädje i sin musik. Även de vemodigaste låtarna har en lekfull touch och med den alltid så nonchalanta och avmätta rösten framstår han lite som en dandy. En kanadensisk dansbandsdandy.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA