x
Roxette: Charm School

Roxette
Charm School

Roxette: Charm School

GAFFA

Album / EMI
Utgivning D. 2011.02.11
Recenserad av
Bella Hansson

Vad som slår mig först av allt är att både Per och Marie låter exakt likadant som de gjorde 1991 när "Joyride" släpptes. Märkligt att två människor inte låter ett dugg äldre än 20 år, 13 skivsläpp och oräkneligt många turnéer senare. Sedan är det ju så att en del av melodierna på "Charm School" lika gärna hade kunnat ligga på ett album från 90-talet, och har jag förstått saken rätt är det lite det som är tanken.

Videon till singeln "She's Got Nothing On (But The Radio)" är riktigt märklig. Ungdomar på fest, skamlös produktplacering för kalsongmärke och så Per och Marie som står och sjunger i en studio. Det gör att Roxette framstår som ännu äldre än vad de redan är. Om tanken var att "hippa till det lite" genom att använda 16-åringar i videon har det snarare gett motsatt effekt.

Per Gessle, mannen som ser mer och mer ut som en tant ju äldre han blir, kan skriva låtar fortfarande, det är inget snack om saken. Men skivan saknar den självklara hitten. Visst finns det svängiga melodier och verser med nödrim som fastnar lätt, det finns de smäktande Marie Fredriksson-balladerna, men det finns inte en enda låt som verkligen sticker ut och skriker "sommarhit", vilket antagligen är det Roxette behöver om de någonsin ska försöka engagera nya fans och inte bara den trogna P4-publiken som har varit med dem sedan starten.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA