x
Holy Ghost!: Holy Ghost!

Holy Ghost!
Holy Ghost!

Holy Ghost!: Holy Ghost!

GAFFA

Album / DFA/Cosmos
Utgivning D. 2011.04.11
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Nick Milhiser och Alex Frankel, två unga och stiliga män från New York City, har känt varandra sedan grundskolan. Vänskapen har funnits där länge för denna hajpade duo, som idag utgör Holy Ghost! och släpper sitt självbetitlade debutalbum under våren. Och att det fanns något mellan killarna även musikaliskt märkte en viss James Murhpy som tillsammans med Tim Goldsworthy, hans DFA-kollega, producerade killarnas hiphop-platta när de fortfarande hette Automato. 

Att just DFA-logotypen syns på debutalbumets promokopia är inte det minsta överraskande; Holy Ghost! spelar väldigt dansant, väldigt glad, väldigt sprallig elektronisk pop och gör det på ett sätt som åtminstone spontant känns ohämmat. Däremot låter allting gammalt, redan passé, väldigt återvunnet. Holy Ghost! låter 80-tal på ett ofräscht och rätt påträngande vis.

Det är mycket hajp, och den har funnits runt Holy Ghost! ett bra tag nu, men om den är särskilt befogad ger inte debutalbumet något tydligt svar på. Det är inte något särskilt nyskapande som Nick Milhiser och Alex Frankel ägnar sin tid åt men det är ändå inte nödvändigtvis något negativt som talar emot eventuella framtida framgångar. Just nu låter Holy Ghost! bara som ett mindre kreativt Cut Copy, en jämförelse som kan bli väldigt svår att ta sig ifrån för duon.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA